Header image  
expertul tau in finisaje  
line decor
   - RO | EN | FR | DE
line decor
 
 
 
 

 
 
Termosistem cu polistiren - 0749 028 508

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
Termoizolarea peretetilor la interior sau exterior   
(balcoane, case)
 


Materiale:

- Amorsa 
- Profil de soclu (daca este nevoie) 
- Adeziv polistiren 
- plasa din fibra de sticla 
- placi de polistiren expandat sau polistiren extrudat

Mod de operare:

Inainte de aplicarea sistemului de termoizolatie, peretele trebuie pregatit. Se indeparteaza tencuiala veche, care nu mai facea priza cum trebuie. Se amorseaza suprafata de beton, care e un material absorbant. Datorita amorsarii, mortarul care fixeaza placile termoizolante nu se va usca prea repede si va avea rezistenta dorita. In categoria suprafetelor absorbante intra: betonul, BCA-ul, ipsosul, caramida Dupa 4 ore amorsa este uscata. Suprafata fiind pregatita, se trece la aplicarea profilului de soclu. Acesta va fi montat cu dibluri prinse in beton. Daca placile termoizolante sunt montate pana la imbinarea cu podeaua, nu mai este necesara aplicarea unui profil de soclu. Urmeaza aplicarea unui strat de adeziv mortar special pentru lipirea polistirenului. Se prepara prin turnarea prafului in apa si prin amestecare mecanica. Se aplica cu o mistrie zimtata. Rolul acestor zimti este de a asigura o presiune mai mare de contact intre adeziv si placa de polistiren, precum si o mai buna acoperire a intradosului placii. Se trece apoi la aplicarea placilor de polistiren expandat .
Acest polistiren are aceeasi putere de termoizolare pe care o are un perete format din doua randuri de caramizi. Spre deosebire de acestea, polistirenul nu ingreuneaza casa, iar costurile sunt incomparabil mai mici. Placile de polistiren se aseaza intretesut, astfel incat rosturile pe verticala sa nu coincida. Polistirenul astfel aplicat se lasa sa se usuce doua zile. Dupa care se mai da un strat adeziv, iar apoi se continua cu aplicarea plasei de fibra de sticla Fasia de plasa se tine de partea de sus, si se trage cu partea zimtata a mistriei pe mijlocul ei. Plasa se gaseste la role de 50 de metri, cu latimea de 1m. Nu se aplica adeziv suplimentar pe deasupra plasei, ci aceasta este ingropata in stratul de mortar, pornind de la centru catre exterior. Fasiile de plasa care se invecineaza trebuie suprapuse pe o latime de minim 10 centimetri. In caz contrar, este posibil ca intre ele sa apara fisuri. Rolul acestei plase este de a prelua tensiunile interne care apar intre placile de polistiren si de a impiedica aparitia crapaturilor in dreptul rosturilor de imbinare dintre placi. 
Sistemul de termoizolatie se poate aplica la temperaturi cuprinse intre 5° si 35°C. Se liseaza suprafata obtinuta, astfel incat grosimea stratului ce o acopera sa fie intre 3 si 5 mm. Dupa trecerea unui timp de uscare de 24 de ore, se aplica amorsa, o vopsea-grund speciala ce are rolul de a intari suprafata si de a o pregati pentru aplicarea stratului final de tencuiala. Se aplica cu bidineaua. Timpul de uscare este de 3 - 6 ore.
 Dupa uscarea amorsei, se aplica tencuiala decorativa. Aceasta se aplica de jos in sus, intr-un strat la grosimea granulelor, cu ajutorul unei gletiere tinute in pozitie oblica. Tencuielile acrilice se bazeaza pe rasini sintetice, ceea ce le face complet impermeabile! Atunci cand materialul nu se mai lipeste de gletiera, se niveleaza stratul cu ajutorul unei driste de plastic. In functie de miscarile dristei, granulele se rearanjeaza, putandu-se obtine nenumarate efecte decorative. La aceasta operatiune, experienta si abilitatea mesterului sunt foarte importante. Aplicarea sistemului de termoizolatie este gata. Dupa 24 de ore, aceasta tencuiala va fi atat de rezistenta la apa, incat nu se va deteriora nici daca am pune pe ea jetul unui furtun sub presiune! Prin peretele astfel izolat, transferul termic este mult diminuat; iarna tine cald, vara racoare, iar formarea igrasiei este total exclusa!


 
 

 

TENCUIELI DECORATIVE
Cauta culorile anului pentru casa ta. La noi gasesti toate nuantele posibile. Pigmentare computerizata.

TERMOIZOLARE FATADE
Termosistem austriac la cele mai mici preturi. Garantie 5 ani.

TENCUIELI MECANIZATE
Executam tencuiala mecanizata pentru interior si exterior.

 
 
 
 
      Copyright 2008-2021   Design by vrajadesign